A tire dealer sells 2 tires for as much as he paid for 3 tires. He paid $240 for a dozen tires. What is the total profit on 12 tires?

He would make $360 making a total of a $120 profit. How to find this is that you see how many times that 3 can go into 12 which is 4 times then you divide 240 by 4 which is 60 next then he sells 2 tires for the price of 3 tires therefore making it that $60 is the price of 2 tires so take 60*6 (2 goes into 12 6 times) which equals $360 therefore making your total profit 120 (because 360-240=120)

So if he paid $240 for 12 tires.

That means if he brought 3 tires, he bought it for 240/4 = 60, and that means he bought each tire for 20 becase 60/3= 20

We are dividing by 4 because 12/4 = 3

And that means he sold the two tires for 60, and 1 tire sold for 30 because 60/2 = 30

So if he buys one tire for 20, and sells it for 30, he is making $10 profit for each tire.

So how much profit did he make on 12 tires?
12 x 10 = 120

So made a \( \boxed{120} \) profit.


RELATED: