After the game the coach bought 9 chicken meals for $5 each and 15 burger meals for $6 each. What percent of the total amount the coach spent was used for the chicken meals?

The answer has something to do with the total amount the coach spent, so we’ll need to know that amount.    Let’s find it now:

(9 chickens) x ($5 each) = $45 for chicken
(15 burgers) x ($6 each) = $90 for burgers

Total amount he spent:  ($45 + $90) = $135 all together  ( nice coach ! )

What part of it was used for the chickens?
Remember, he spent  $45  for chickens.

   $45 / $135  =  1/3  =  0.33333.  =   ( 33 and 1/3 ) percent

RELATED: